Wat doet de UVV Amsterdam?

De Unie Van Vrijwilligers Amsterdam houdt zich bezig met vriendschappelijk huisbezoek. Wij werken in heel Amsterdam en zijn altijd blij met de aanmelding van nieuwe vrijwilligers.

Museum-bezoek

Onze vrijwilligers maken het verschil voor mensen die voor een lange of korte periode behoefte hebben aan onze hulp.

Het belang van vrijwilligerswerk is de laatste jaren sterk toegenomen als gevolg van de komst van de participatiesamenleving. Vrijwilligerswerk is een belangrijke vorm van burgerinitiatief. Het speelt een centrale rol in het versterken van de samenhang en sociale cohesie van de samenleving.

Een greep uit onze activiteiten

VH

Vriendschappelijk huisbezoek

Onze vrijwilligers bieden gezelligheid, gaan met de cliënt naar buiten of brengen een bezoek aan bijv. een museum. Het luisteren naar de cliënt is een belangrijke factor. Dat is voor iemand die eenzaam is een weldaad.

Boodschappendienst

Boodschappen doen

Vrijwilligers kunnen tijdens hun bezoek ook gevraagd worden voor het halen van boodschappen (voor mensen die door ziekte, na een operatie of door ouderdom, niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen).

Begeleiding naar zorgverleners

Begeleiden naar zorgverleners

De vrijwilligers ondersteunen hun cliënten desgewenst ook bij ziekenhuisbezoek, zorgen eventueel voor een extra luisterend oor. Maar ook een afspraak bij de kapper, de fysiotherapeut of de tandarts is geen probleem.