Wat doet de UVV Amsterdam?

De Unie Van Vrijwilligers Amsterdam kent een grote verscheidenheid aan activiteiten en projecten. U kunt daar op verschillende manieren een bijdrage aan leveren.

Museum-bezoek

Onze vrijwilligers maken het verschil voor mensen die voor een lange of korte periode behoefte hebben aan onze hulp.

Het belang van vrijwilligerswerk is de laatste jaren sterk toegenomen als gevolg van de komst van de participatie samenleving. Vrijwilligerswerk is een belangrijke vorm van burgerinitiatief. Het speelt een centrale rol in het versterken van de samenhang en sociale cohesie van de samenleving.

Een greep uit onze activiteiten

VH

Vriendschappelijk contact

Onze vrijwilligers bieden gezelligheid, gaan met de cliënt naar buiten of brengen een bezoek aan bijv. een museum. Het luisteren naar de cliënt is een belangrijke factor. Dat is voor iemand die eenzaam is een weldaad.

Boodschappendienst

Boodschappendienst

Vrijwilligers zetten zich eenmalig of structureel in voor het halen van boodschappen voor mensen die door ziekte, na een operatie of door ouderdom, niet meer in staat zijn om zelf boodschappen te doen.

Ondersteuning bij ontslag uit ziekenhuis

Ondersteuning bij ontslag uit ziekenhuis

Wanneer een patiënt wordt ontslagen uit het ziekenhuis en niemand heeft om hem of haar te begeleiden naar huis, springt een van onze vrijwilligers in. Eventueel verleent de vrijwilliger ook de eerste hand- en spandiensten of haalt wat boodschappen in huis.

Begeleiding naar zorgverleners

Begeleiding naar zorgverleners

De vrijwilligers ondersteunen de cliënten bij ziekenhuisbezoek, zorgen eventueel voor een extra luisterend oor. Maar ook een afspraak bij de kapper, de fysiotherapeut of de tandarts is geen probleem.