FAQ/Veel gestelde vragen

Kan ik vrijwilliger worden bij de Unie Van Vrijwilligers Amsterdam?

Iedereen is welkom om vrijwilligerswerk te verrichten bij de UVV Amsterdam. Echter omdat wij met kwetsbare groepen mensen werken hanteren wij wel een minimale leeftijd van 18 jaar.

Voor welke periode geldt het vrijwilligerswerk dat ik doe?

Wij hebben voor lange maar ook korte periode vrijwilligerswerk beschikbaar, maar denk er wel aan dat vrijwilligerswerk weliswaar vrijwillig is maar niet vrijblijvend. Kijk bij de vacatures of er wat voor u bijzit.

 

Welke activiteiten en werkzaamheden kan ik als vrijwilliger voor de Unie van Vrijwilligers Amsterdam doen?

Naast de afdeling Vrijwilliger Hulp waar de volgende activiteiten onder vallen, huisbezoeken, boodschappendienst, ondersteuning bij ontslag uit ziekenhuizen en begeleiding naar diverse zorgverleners werken onze vrijwilligers ook in enkele zorginstellingen in de gemeente Amsterdam. Kijk bij Waar zijn wij actief voor het volledige overzicht.

Ben ik verzekerd als ik bij UVV Amsterdam vrijwilligerswerk doe?

De vrijwilligers die bij ons ingeschreven staan krijgen een WA-verzekering en in ongevallenverzekering naar, van en op de werkplek.

Ontvang ik als vrijwilliger van de Unie Van Vrijwilligers Amsterdam een vergoeding?

Uw reiskosten worden door ons volledig vergoed. U ontvangt bij ons geen financiële vergoeding voor het doen van vrijwilligerswerk. 

Hoe meld ik mij aan?

U kunt hiervoor het aanmeldingsformulier invullen.

Wanneer hoor ik iets over de intake en de inwerkperiode?

Na aanmelding wordt er een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek. Zijn beide partijen het eens dan maken we een vrijwilligersovereenkomst op. Hierna koppelen wij u aan een van onze cliënten of aan een zorginstelling.